sábado, noviembre 14, 2009

CASSOLADA CONTRA EL TRASLLAT DE CAN FÀBREGAS



La plataforma Salvem can Fàbregas va reunir ahir al matí prop d’una cinquantena de persones per protestar pel desmuntatge i trasllat de l’antiga fàbrica de Can Fàbregas i Caralt, que s’està fent de forma visible aquests dies i en el solar de la qual hi haurà d’anar el futur El Corte Inglés.

Sota el lema “Ni un cèntim per un trasllat inútil” i mentre els operaris continuaven fent amb normalitat les obres de desmuntatge de la fàbrica de Can Fàbregas i Caralt, els assistents a la concentració reivindicativa, que va fer-se al carrer, van manifestar el seu desacord amb el trasllat fent soroll amb cassoles i desplegant una pancarta en un acte que va començar a les 11 del matí i va durar una hora.

Una de les portaveus de la plataforma, Núria Manté, va criticar que es gastessin “tants diners pel trasllat per una cosa que no es tornarà a col·locar”, qüestionant així el que s’ha dit oficialment, que la fàbrica es tornarà a muntar al costat del seu emplaçament originari. També va assegurar, en referència als contenciosos administratius que hi ha pendents, que la justícia aquí no actua de seguida, a diferència de Madrid.

Manté va afegir que les presumptes irregularitats al voltant del trasllat de la fàbrica estaven actualment sent investigades per la fiscalia de Barcelona. “Sabem que ho tenen enllestit i ho passaran a la fiscal en cap”, va assegurar. Pero també va afegir que depenent del que passi, la plataforma es planteja “portar -ho a l’Audiència Nacional”.

Segons un altre dels membres de la plataforma, Joan Jubany, “quan se sàpiga el que ha passat, el tema de Santa Coloma quedarà curt”. Jubany va explicar que, tant la CUP, a la qual pertany, com la plataforma, han obert diversos contenciosos administratius.

Per a Jubany, hi ha irregularitats en la normativa local, relació de parentiu entre el regidor d’urbanisme i una de les empreses que es va vendre la nau catalogada de Can Fàbregas, la venda del solar per sota de preu del mercat o que hi havia informes desfavorables de la Generalitat que el govern hauria d’haver dit.

Des del govern municipal (PSC, ICV, ERC) però, s’han negat sempre les acusacions que se’ls ha fet i han afirmat que el que es vol és evitar l’arribada d’El Corte Inglés a la ciutat.

D’altra banda, Jubany també va apuntar que “trobem una temeritat el desmuntatge de la nau amb contenciosos pendents de resolució”.

En la pàgina web vinculada a la plataforma, salvemcanfabregas.org, s’assegura que “fins ara, han fallat tots els mecanismes de control (municipals i a la Generalitat) davant el cúmul d’irregularitats i il·legalitats que acumula aquest afer. Si la justícia és justa… el cas Can Fàbregas superarà amb escreix el cas Pretòria. Els responsables ja s’ho trobaran”.

També, en la mateixa pàgina i amb el títol “Can Fàbregas, l’Ajuntament de Mataró i les constructores del cas Pretòria”, es fan ressò de les notícies aparegudes a la premsa sobre aquest afer.