miércoles, septiembre 24, 2008

LA INTEGRACIÓ SOCIAL ÉS COSA DE TOTS

La Fundació Maresme va inaugurar el 19 de setembre a Argentona el nou servei de teràpia ocupacional (STO) Pere Parera. Aquest nou equipament donarà suport als discapacitats psíquics i és alhora un referent energètic i mediambiental pioner que ha de servir de model, tal com va destacar la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, durant l’acte.

Però una altra de les bones notícies lligades amb la inauguració del nou STO és que ha comptat amb la participació d’ajuntaments, institucions, empreses, professionals, particulars o mitjans de comunicació, entre d’altres, una mostra molt representativa del conjunt de la societat civil del Maresme, unida en un projecte solidari d’integració social.

Acostumats a les males notícies dels darrers temps, aquesta n’és una de molt bona. A la base d’aquest projecte, però, destaca la Fundació Maresme, una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure i impulsar la integració social de les persones amb discapacitat psíquica de la comarca. L’entitat va ser creda l’any 1996 i actualment atén un miler de persones a través de la seva important xarxa assistencial.

Editorial de TRIBUNA Maresme núm. 187

DINAR AMB L'ELOI AYMERICH

Ahir al migdia, dinar amb l'Eloi Aymerich en un xino del Camí Ral.

Parlem de Mataró, del Maresme i de la vida en general mentre mengem arròs i pollastre.

L'Eloi pertany a una nova fornada de periodistes i agitadors culturals que es mouen en molts camps alhora, interrelacionant cultura, solidaritat, audiovisual i experiència vital... tot un magma molt interessant.

En el fons d'això es tracta, que hi hagi gent que faci coses i que se les cregui.

DEL TAO

"Si vols que alguna cosa es contregui,
abans has de permetre que s'expandeixi.

Si vols qua alguna cosa es debiliti, abans has de fer-la forta.

Si vols enderrocar un edifci, abans has de construir-lo.

Primer has de donar per rebre".

LA CRISI?

Imatge d'una roda de premsa ceebrada a la Sala dels lleons de l'Ajuntament de Mataró el passat dilluns.

Observeu els màrtirs atacats pels tigres... M'han fet pensar en la crisi que estem vivint.

Aquest quadre és una metàfora de l'existència humana i el gest de la seva figura central s'obre també a moltes interpretacions i extrapolacions.

RESORGIMENT

Stevenson, amb tuberculosi, va marxar als mars del sud i va trobar-hi una nova vida plena, uns anys de més de pròrroga, intensos i enriquidors.