martes, enero 16, 2007

PRESENTACIO DE DOS RECULLS DE POESIA

Aquest divendres, 19 de gener, a les 19'30h, a la Sala Nova de l'Ajuntament de Cabrera de Mar, es farà la presentació dels següents reculls de poemes:
- "Estiu immòbil", antologia poètica de Sílvia Tarragó i Castrillón.
- "Nigromàntic", antologia poètica 1984-2006, d'Albert Calls i Xart.
Comptarem amb la presència de la coordinadora de l'edició, Núria López i dels prologuistes: l'escriptora Care Santos i Jordi Valls - "Poeta de Barcelona".

Us hi esperem!

OKUPES I OKUPACIONS

Editorial del TRIBUNA Maresme, número 108

CAUSES I EFECTES DE L'OKUPACIÓ
L’Estat vol desallotjar la caserna ‘okupada’ del Masnou, on hi ha d’altres cases més en la mateixa situació. En els darrers mesos s’ha pogut veure com es desocupaven altres habitatges de Catalunya, generant un debat amb punts de vista molt diversos, però majoritàriament en contra dels ‘okupes’. El pacte social en el que ens movem afirma categòricament que és indiscutible el respecte a la propietat privada, motiu pel qual s’entenen les actuacions de les institucions –seguint el procediment legal establert– que tenen competències per fer-ho. D’altra banda, no tots els ‘okupes’ són iguals i malgrat els tòpics existeix un gran desconeixement d’aquest moviment, tant en les seves causes com repercussions. Una possible via de treball, des de determinades institucions, seria una anàlisi de quins motius porten als joves a posicionar-se amb actituds radicals, en alguns casos al marge de la societat. Quines són les causes: el preu inassolible de l’habitatge? La família desvertebrada? Les dificultats laborals..? El desig de llibertat davant el desencís d’un futur sense oportunitats? Des de les institucions s’han de plantejar estratègies per entendre aquests entorns i trobar fils de comunicació, buscant espais d’encaix que garanteixin un present i un futur millor per al conjunt de la societat.