viernes, febrero 27, 2009

BALADA FINAL

"Príncipe, gentil como un esmerejón,
Sabed lo que Villon hizo al morir:
Bebió un trago de vino peleón
Cuando del mundo quiso partir".

"Balada final", de François Villon.
Traducció: Gonzalo Suárez Gómez.

LA MILLOR SOLUCIÓ PER A LA MOBILITAT

Els grups polítics del Consell Comarcal del Maresme (CCM) treballen en una proposta unitària per solucionar els problemes de mobilitat de la comarca.

Un dels primers resultats d’aquesta entesa és el compromís del secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, perquè a partir de l’any 2010 els residents a la comarca gaudeixin de descomptes en tots els peatges de l’autopista C-32, al seu pas pel Maresme, fins que hi hagi una alternativa al trànsit de la carretera N-II.

Això, com a pas previ a l’estudi d’un nou model de peatges que fixi el preu en clau mediambiental. En una altra posició, des de les plataformes cívíques No N-II es treballa en un gran tall, de cara a la primavera, per exigir la conversió de la via en un passeig i la gratuïtat de l’autopista.

El gran tall es faria a la carretera, l’autopista i la via del tren i es planteja com un punt d’inflexió. Encara amb moltes peces per encaixar, la mobilitat preocupa i s’estan buscant solucions. Però detectar quina seria la millor i la més assumible és el més difícil.

Editorial de TRIBUNA Maresme.

CATALUNYA SERÀ CALÇOTAIRE O NO SERÀ