lunes, diciembre 15, 2008

RECTA CAP AL NADAL MÉS COMERCIAL

L’encesa de llums de Nadal als carrers comercials de pobles i ciutats de la comarca ha marcat la recta de sortida d’una campanya que desperta més expectatives que mai.

L’actual crisi econòmica és el tema principal de preocupació de les famílies i també, en una economia com la nostra, l’índex de consum determina el futur laboral de moltes persones. Les festes de Nadal són, per tant, un punt d’inflexió en una època en la qual el consum és molt alt i són molts els comerços i empreses que depenen que la campanya vagi bé, i cal ser conscients d’aquesta realitat.

D’altra banda, pel cicle nadalenc s’ha de practicar un consum responsable i sense excessos, que demana un cert compromís del consumidor, però sense oblidar que si s’atura o s’alenteix la roda comercial, les conseqüències poden ser molt dolentes per a tots plegats. Mentre, ajuntaments i associacions de comerciants, ja han fet el desplegament de les seves estratègies per facilitar l’accés als punts de compra i que aquestes dates de forta venda transcorrin amb la màxima normalitat possible en els aspectes més pràctics com poden ser la mobilitat o també trobar aparcament, entre d’altres.

Editorial TRIBUNA Maresme, número 198