lunes, enero 28, 2008

ELS NO N-II DEL MARESME VOLEN TALLAR UN TRAM LLARG DE CARRETERA I BAIXAR LES BARRERES DELS PEATGES

La Plataforma No N-II Camí Ral, de Premià de Mar, vol fer un tall de la carretera en un tram llarg, de Montgat a Cabrera de Mar, el proper diumenge 2 de març, dins la línia d’accions endurides que les plataformes cíviques van anunciar que encetarien per fer sentir les seves reivindicacions: trasllat de l’N-II i peatge gratuït C-32.

En aquest acte, dins la recta de les eleccions generals, es vol convidar als polítics a participar en el tall de la carretera. “Volem que vinguin tots”, assegura el president de la plataforma Camí Ral, Rafael Anguera.

D’altra banda, fins al moment només s’han fet talls el dia 7 de cada mes en trams de Premià de Mar i el passat 20 de gener, per primer cop, a Vilassar de Mar, en un tros d’1,5 quilòmetres i que va reunir més de 3.000 persones, segons els organitzadors.

Una altra de les accions “endurides” que anuncia la plataforma Camí Ral dins la seva nova línia d’actuacions és fer un aixecada de barreres dels peatges de l’autopista al seu pas pel Maresme. Per fer l’acció reivindicativa, segons explica Anguera, es bloquejarien amb adhesius les cèl·lules fotoelèctriques dels peatges.

A part de la plataforma Camí Ral, al Maresme existeixen dues plataformes més: El Masnou 21 i NO N-II, de Vilassar de Mar, federades en una coordinadora.

La plataforma Camí Ral proposarà a les altres dues el tall del 2 de març i l’aixecada de barreres del 13 d’abril, tot i que Anguera creu que les altres dues hi donaran suport.

7 F, UN ANY DESPRÉS
Abans d’endurir les seves accions, la plataforma Camí Ral farà un darrer acte a Premià de Mar, el proper dijous 7 de febrer, un any després de la mort en accident de trànsit de l’alcalde Jaume Batlle.

En l’acte que s’està perfilant i que comptarà amb el recolzament de l’Ajuntament del municipi es tallarà la carretera en homenatge a Batlle.

També es llegirà un manifest i es farà una ofrena floral, amb 500 flors que es posaran a les tanques de l’N-II, entre d’altres accions com un minut de silenci, una interpretacio musical d’El Cant dels ocells o la presència dels tabalers.

“En un any no s’ha avançat res i la feina de despatx està esgotada.Per això radicalitzarem les nostres protestes”, assegura Anguera. “Exigim un estudi curós per donar una solució a l’N-II, consensuat per tothom i que tohom hi aposti”, afegeix.

Per la seva banda, l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), també creu que no s’ha avançat. “Si volguessin ja ho haurien solucionat. Es necessita una inversió de Madrid”, assegura Buch que també afegeix que “seria interessant un gran acord comarcal al Maresme en infraestructures”.