jueves, octubre 23, 2008

'LA RECEPTA STARBUCKS DE LA FELICITAT', de TONI DE LA TORRE

Publicat per Columna

No estem davant d’un llibre qualsevol d’autoajuda, sinó d’un tractat que partint d’una experiència empresarial ens fa replantejar la nostra vida i ens ajuda a ser millors amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn. De fet, no en va, el subtítol d’aquesta obra és “Els principis bàsics per millorar el teu dia a dia i convertir-lo en una experiència feliç”.

El lector hi trobarà un discurs narratiu que ens parla de les cafeteries Starbucks i de la filosofia que les ha convertit en líders, creatives i innovadores dins el seu sector. Però molt més enllà, de la Torre aprofita aquest pretext per parlar-nos de la vida, la seva i la de tots en definitiva.

Què té aquest llibre de bo en uns moments que estem saturats d’autoajuda? Un conjunt d’ingredients que el fan un producte únic i diferent, com una rara varietat de cafè que entra a poc a poc, però que al final et deixa prou gust com per anar tirant amb noves i millors directrius.

El lector, quan acabi de llegir-lo, s’endurà amb ell ingredients per aplicar en la seva vida, com el poder d’un somriure, el que hi ha en el nom o el valor de l’aroma, entre d’altres. Com es diu en el llibre: “en aparença només es tracta d’un cafè, però al fons de la tassa es troben les claus per entendre la felicitat”.

PREMIS BUTACA 2008, DE NOU A PREMIÀ DE MAR

Els Premis Butaca de Teatre i Cinema de Catalunya, prestigiosos guardons atorgats per votació popular, han obert un nou any el període de votacions. Així doncs, es pot votar als espectacles, pel·lícules i artistes nominats, a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins al proper dia 17 de novembre.

Per a l’edició dels Butaca d’aquest any, la que fa XIV, els guardons tornen de nou a la localitat en la qual van crear-se, Premià de Mar. Serà, doncs, el dilluns 24 de novembre quan s’hi farà l’habitual gala de lliurament que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector i que, des de fa dos anys, es celebra de manera itinerant a diverses localitats de la província de Barcelona. Així, les dues darreres van ser a Viladecans i a Mataró, però tal com es va acordar en projectar la nova orientació dels guardons, cada tres anys es fan a Premià de Mar.

D’altra banda, entre els nominats per a l’edició d’enguany als premis, cal destacar la presència maresmenca de la companyia resident a Mataró Art Trànsit Dansa, amb el muntatge ‘El salt de Nijinski’. També, el mataroní Albert Triola, pel muntatge ‘God is a DJ’, està entre els nominats.

EL BANDOLER SERRALLONGA SEGONS RAFAEL VALLBONA

Aquest és sens dubte l’any Serrallonga. El popular bandoler català resorgeix per a l’imaginari col·lectiu amb una minisèrie que TV3 emetrà el proper mes de novembre i també a partir de la novel·lització que s’ha encarregat de fer l’escriptor premianenc Rafael Vallbona.

La novel·la ‘Serrallonga’, publicada per Edicions 62, va molt més enllà de la pel·lícula per a la televisió i pretén oferir un producte nou, basant-se en els personatges. Vallbona ha utilitzat els guions i s’ha fonamentat en l’argument, però confegint una història nova, en clau d’aventures i pensada per a tots els públics.

Segns l’escriptor, Serrallonga és un personatge del qual existeix molt poca documentació, però que connecta amb l’ànima catalana i que no ha estat dimensionat com calia, que va viure uns temps molt difícils per al camp català que van obligar-lo a fer el que va fer.

Pel que fa a la minisèrie, que a més de TV3 emetrà TVE, ha comptat amb l’adaptació del guionista mataroní Manel Bonany. Consta de dos capítols de 75 minuts cadascun, ha estat dirigida per Esteve Rovira i produïda per Antonio Chavarrías.