lunes, octubre 27, 2008

ELS POEMES MONTSE ASSENS, AVUI AL VESPRE

Us esperem a la llibreria Proa Premià, avui a les 20h, per la presentació del llibre 'Indigent com jo', amb els poemes de Montse Assens.

'LA MEVA PRIMERA GUIA SOBRE ASTRONOMIA', de JORDI LOPESINO

Publicat per La Galera

L’escriptor mataroní Jordi Lopesino ha publicat contes per a adults, la novel·la juvenil ‘Maragda’, més de cent articles de divulgació científica i és coautor de dos llibres de temàtica astronòmica. De fet, la seva gran passió són els astres, i per això ha estat president de Cosmos, grup d’astronomia de Mataró, i actualment col·labora amb el Minor Planet Center enviant dades astromètriques i fotomètriques d’asteroides i cometes.

Però Lopesino ha fet un pas més i amb un nou llibre adreçat als nens vol ajudar a acostar la seva passió als més petits.

La nova publicació recull l’evolució de l’estudi dels astres des de la prehistòria, passant pel Renaixement i fins a l’astronomia d’avui. De forma ràpida, clara i entendora, es donen consells, s’apunta el que es pot veure i, en definitiva, s’incentiva als més petits a l’astronomia.

Lopesino és un autor imaginatiu i didàctic i la claredat que sempre l’ha caracteritzat la transmet ara a un públic infantil que trobarà en aquestes paraules motivacions per mirar pel telescopi i descobrir l’amplitud de l’univers.

CRISANTEMS PER TOT SANTS

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar, afronta la diada de Tot Sants, el proper 1 de novembre, amb un augment significatiu de la demanda del crisantem, una flor que els productors del Mercat especialitzats, ja cultiven a l’estiu. D’altra banda, per aquestes dates són molt sol·licitats el gladiol i el clavell.

Pel que fa a les varietats de crisantems més apreciades i comercialitzades, hi ha el snowdon o de coixí, en blanc o groc; el woodpecker sunny, molt semblant a una margarida; el zembla; l’euro; el nimba i el de bola o Boris Becker, anomenat així en honor del conegut tennista. De la família del crisantem també es troben els coronados o reina margarita, en blanc, rosa, lila i groc.

D’altra banda, la crisi també preocupa el Mercat, ja que ha fet davallar força les vendes de crisantems, gladiols i clavells respecte a anys anteriors i que els usuaris del centre en comprin menys quantitat i ho facin en funció de la demanda que tinguin a la botiga.

Un aspecte important a destacar, també, és la celebració enguany dels 25 anys del Mercat de Flor i Planta. Entre les activitats s’han inclòs la celebració del Primer Simposi Internacional de les Cultures Florals, el passat setembre i la recent publicació d’un llibre de fotografies, ‘El Mercat pas a pas. 1983-2008’, obra de tirada limitada per als socis, que retrata l’evolució del sector de la flor i la

UN REPTE, UNA RESPOSTA

L’ONG mataronina Creamon organitza l’exposició de pintura catalana del segle XIX al XXI ‘Un repte una resposta’, pensada per recaptar fons per a diversos projectes solidaris a Guinea Conakry, com la reforma integral d’un barri, la formació sanitària o la rehabilitació d’una escola.

La mostra artística estarà exposada a l’Ateneu Caixa Laietana del 31 d’octubre al 23 de novembre i gràcies al suport de diverses prestigioses galeries inclourà obres de Miró, Tàpies, Cuixart o Guinovart, entre d’altres reconeguts artistes.

FOTOGRAFIES DE LES VACANCES AL MARESME

El Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona-Maresme, en col·laboració amb diferents empreses del sector turístic de la comarca, va lliurar els premis als guanyadors del I concurs de fotografia digital ‘Les meves vacances al Maresme’, el passat 23 d’octubre.

Al certamen, van optar una seixantena d’imatges de la comarca de sol i platja, rurals, familiar, cultural o de lleure, entre d’altres aspectes. D’aquestes, el jurat en va triar 12 que han estat premiades amb la idea que els guanyadors puguin continuar gaudint del Maresme i de les ofertes de lleure que ofereix la comarca, segons informa el Consell Comarcal.