viernes, julio 21, 2006

ESCRIPTURES DIGITALS

El nou projecte ESCRIPTURES DIGITALS amplia el radi d'acció d'aquest bloc.

A partir d'ara, doncs, existeixen a la xarxa:

- EL QUADERN D'ALBERT CALLS (quaderndecalls.blogspot.com), amb les meves reflexions polièdriques habituals.

- EL GÒLEM (elgolem-ed. blogspot.com), un bloc que inclourà textos d'altres autors, en clau de revista literària.

- ELS LLIBRES DE PROA PREMIÂ (proallibrespremia-ed.blogspot.com), amb comentaris de llibres i notícies d'aquesta nostra-vostra llibreria cultural, amb més de 10 anys de vida ja. També serà l'espai en el qual anunciarem actes, ofertes i propostes. Seguiu-lo de prop!

A poc a poc aniré donant vida a aquests nous espais, pel que compto amb el vostre ajut.

ESPECIES PERILLOSES A LES NOSTRES AIGUES

La Generalitat ha tornat a impulsar, aquest estiu, una suggerent campanya per evitar la brutícia al mar. Sota el títol “Les espècies més perilloses del Mediterrani” ens presenten uns curiosos personatges que tots coneixem: la garrafa de plàstic, el bric, les puntes de cigarretes, la bossa de paper, la llauna, el tap d’ampolla o les anelles de plàstic, entre d’altres. L’objectiu és recordar-nos un ecosistema amenaçat pels efectes de la presència humana, atès que acull la meitat de la població catalana, a més de la major part del turisme que visita Catalunya.
La brutícia que aboquem al mar es reparteix entre la platja i l’aigua, però va a parar especialment al fons marí. Els seus efectes són terribles per a la fauna i la flora del litoral. La vida d’aquests residus és de molts anys i amb uns pocs esforços podem evitar la seva propagació. Fer-ho és cosa de tots.