domingo, mayo 25, 2008

SOBRE EL JACIMENT DE CAN MODOLELL DE CABRERA DE MAR

Sovint vivim al costat dels jaciments arqueològics i no sabem gairebé res d’ells. Potser perquè no ens interessen o perquè la vida actual dóna d’altres preocupacions que fan que el patrimoni no sigui una prioritat. Tot i així, quan s’organitzen visites puntuals per conèixer aquests espais, solen tenir molt bona resposta de públic i sempre es parla que l’aposta turística de la comarca els necessita de manera clau.

A Cabrera de Mar, un dels jaciments més emblemàtics és el de Can Modolell, avui visitable i gestionat per la Fundació Burriac i l’Ajuntament del municipi. El que va ser el seu propietari, abans de cedir-lo, Josep M. Modolell, ha continuat personalment una tasca lloable de divulgació d’aquest espai.

Fruit d’aquesta vocació personal de Modolell, ha anat editant monografies de temàtica històrica local. Aquest passat Sant Jordi va publicar la quarta.

Amb el títol ‘Estudis sobre el jaciment arqueològic de Can Modolell’ i l’edició a cura del propi Josep M. Modolell, el llibre és un recull de treballs de diferents elements que es van trobar durant les excavacions que va fer l’equip de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró, sota la direcció de Joan Bonamusa i Rosa Isabel Garí.

S’hi tracten temes de la mà de diversos especialistes, però que també poden interessar a tothom que vulgui conèixer més a prop un jaciment que tenim a la comarca per retrobar-nos amb el nostre passat romà.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

I deixa'm afegir un nom més: el d'en Joan Francesc Clariana, que tan ha col.laborat i ha treballat perque els estudis de can Modolell
continuessin.

Rosa Isabel

Anónimo dijo...

El temple de Mitra em va semblar interessantíssim, tant de bó es pogués donar a conèixer i es dinamitzés. Hi ha molta gent que valora aquestes coses. Gràcies a tots qui s'han esforçat i han contribuït en aquesta tasca.

ECCO dijo...

Els interessats a conèixer millor el jaciment de can Modolell podeu veure les novetats bibliogràfiques que anem posant al blog de la Fundació Burriac (www.fburriac.bogspot.com), o bé contactar amb Tanit per a rebre una visita guiada o un taller per als escolars.

David Farell i Garrigós
Coordinador Fundació Burriac