lunes, mayo 12, 2008

DONAR A CONÈIXER EL MARESME A LA RESTA D'ESPANYA

‘Raíles sobre la mar. Un viaje sentimental por el Maresme’, obra de Carlos del Pozo, ha estat guardonat amb el I Premio La Mota, de libros de viajes, 2008 i publicat dins la col·lecció Trotaconventos. Viajes y viajeros poco convencionales, d’Alcalá Grupo Editorial.

Del Pozo va néixer a Madrid el 1963 i fa vint anys que viu a Catalunya. Vinculat a Canet de Mar i dedicat professionalment al món del Dret, en la seva vessant judicial i docent, ha escrit diverses obres de prosa narrativa en gèneres com el relat, la crònica periodística i la novel·la, publicant llibres i obtenint guardons literaris pel seu treball.

‘Raíles sobre la mar’ presenta un itinerari en tren per la costa del Maresme i invoca l’esperit de Josep Pla o de Carlos Barral, la presència del viatger en la ruta i la gran riquesa de figures i paisatges del nostre territori.

Llibre per a ser llegit i gaudit, no es tracta d’una guia, sinó d’una interessant aproximació personal, ben escrita i defugint dels tòpics per donar al lector una visió de la comarca que convida a visitar-la i a gaudir-la en tota la seva plenitud.

Malgrat i Zenobia Camprubí, el Modernisme de Josep Rovira i Fors, Torrentbó i els Goytisolo o Ridruejo al Maresme, les excel·lències d’Alella i el Masnou, res s’escapa a una ploma que ens vol transmetre passió per la vida i que ho fa, per a sort de lectors que poden ser de molt més enllà de les nostres fronteres comarcals, amb notable encert.

No hay comentarios: