lunes, enero 23, 2006

ENTREVISTA A L'AVIA REMEI. CUINERA

“Els secrets de la cuina els ha de saber tothom”

Entrevista a l'àvia Remei

L’àvia Remei és una cuinera mataronina que amb els seus llibres ha acostat la cuina a milers de ciutadans. En aquesta entrevista explica alguns dels seus secrets i quin serà el seu proper llibre, dedicat al bacallà. Per a ella, el més important està en tenir com a base la cuina catalana.

–Es pot menjar bé amb pocs diners?
–El més car no és el més bo. Simplement cal anar a comprar productes frescos a llocs de confiança i no cal gastar gaire. L’interessant és tenir una bona gana i productes frescos... Un peix barat que sigui fresc és boníssim.... Cal preparar-ho a casa amb molt de “carinyo” i segur que surt bé.

–Vostè no deu creure en els congelats?
–Sí que hi crec. Fins ara, però, potser no hi crèiem perquè ens semblava una cosa impossible. El congelat hem de buscar-lo a llocs que tinguin molta venda. Si és peix, per exemple, mirar que sigui congelat a alta mar. Vingui d’on vingui, el congelat d’alta mar en descongelar-lo és fresc. Si el peix el treuen, el posen i el tornen a posar, malament, ni pensar-ho! També hem d’anar a comprar a gent de confiança, que saben que tens paladar.

–I els ingredients?
–Recomano anar al mercat, on pots triar. A Mataró tenim molts mercats, tots aquests que tenen continuació de venda i gent de confiança. Els productes han de ser frescos. I cal saber escollir-los.

–Quins plats del Maresme destacaria?
–El de Mataró, les patates amb sípia i pèsols, que és la nostra estrella. A Llavaneres tenim els pèsols, també. Precisament, fa un parell d’anys, les biblioteques del Maresme van editar una bona selecció dels plats que es fan aquí.

–Explica tots els secrets?
–A mi m’agrada explicar-los perquè arribin a la gent. Els secrets de la cuina catalana els ha de saber tothom.

–Estrenarà pàgina web?
–La meva pàgina web va arribar a un rècord el dia abans de Nadal i vam decidir fer-ne una de molt millor. L’estem preparant amb noves idees.

–El seu nou llibre?
–Jo havia estat bacallanera i ara faré un llibret solament de bacallà. També estic muntant un any de bacallà per a la televisió. I el convertirem en un llibre, igual com els altres, al mateix nivell, que no sigui car i a l’abast de tothom.

–Què pensa del bon moment de la cuina catalana?
–Hi ha una moda de cuina de disseny i laboratori davant la qual em trec el barret i respecto. Realment ha donat a conèixer Catalunya a fora, però crec que triomfa qui té les bases de la cuina catalana antiga. Per això és molt important tenir-les i aleshores s’hi poden incorporar els aspectes més moderns.

No hay comentarios: