jueves, diciembre 04, 2008

ELS ANIMALS MÉS ÚTILS PER A LA SOCIETAT

La Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) ha posat en marxa un projecte que vol ser pioner al conjunt de l’Estat. Sota el nom de Vincles, integra les mascotes que ningú vol del refugi de Cal Pilé en una tasca social que ha de servir de model i referent. D’aquesta manera, les entitats de Mataró i del Maresme tornen a ser pioneres i demostren que és possible, des de la societat civil, anar molt per endavant de les administracions públiques.

Els animals que participaran en el projecte Vincles, amb el suport d’especialistes, contribuiran a ajudar les persones més necessitades i a ser, alhora, un canal educatiu i formatiu. El projecte s’estructura en dues vessants: l’educativa i la terapèutica. En l’apartat educatiu es treballa una major cons-cienciació dels infants envers les mascotes i el terapèutic s’adreça a col·lectius amb problemàtiques. En aquest projecte tampoc es deixa de banda la gent gran, que hi podran realitzar activitats per evitar la soledat i el tancament.

L’SPAM vol demostrar que no hi ha cap mascota inútil i que els “que ningú vol” també tenen molt a dir i a contribuir. Sens dubte, aquest projecte obre noves vies que demanen suport i mecenatge per tirar cap endavant.

Editorial TRIBUNA Maresme 196

No hay comentarios: