jueves, octubre 09, 2008

UNA SOLUCIÓ DEFINITIVA PER A LES PLATGES

La degradació del litoral del Baix Maresme ha preocupat ciutadans i ajuntaments en els darrers anys, fins al punt de fer-se mobilitzacions per demanar-ne la regeneració. I s’han fet diverses aportacions de sorra, a l’espera d’una solució més completa que evités l’erosió de la costa i que permetés fer ús de les platges sense patir pel seu futur.

Ara, una comissió integrada per alcaldes posarà en comú els diferents punts de vista de la situació i mirarà d’acostar posicions i reclamar solucions a les administracions superiors, la Demarcació de Costes de la Generalitat i el Ministeri de Foment de l’Estat.

L’alcalde de Cabrera de Mar, Jaume Borràs (CiU), ha explicat la necessitat de posar en comú reivindicacions i solucionar problemes que vénen de fa anys. Però Cabrera no és l’únic que pateix directament el problema, també Vilassar de Mar, Premià de Mar i el Masnou.

És bo, doncs, asseure’s a parlar de nou i trobar sinergies en una problemàtica que s’arrossega de lluny. No oblidem que és un tema delicat, ja que la regeneració, quan va fer-se, també va perjudicar els pescadors. El litoral demana una estratègia comuna, consensuada i permanent i més comunicació entre administracions i agents.

Editorial de TRIBUNA Maresme, núm. 189

1 comentario:

EL GAVILÀN dijo...

Hi han massa ports i espigons a la costa del Maresme. La sorra queda acumulada a la banda de llevant dels ports i no deixen passar la sorra cap a la banda de garbí. Aquest vaixell que treu la sorra l'únic que fa es tocar els collons els pescadors, justament quan es la temporada de pescar els llagostins. Total perque la gent vagin a prendre el sol, a fregir-se els ous i torrar-se la castanya.