lunes, mayo 12, 2008

LA RESTITUCIÓ VIRTUAL DE LES TERMES ROMANES DE CA L'ARNAU

Una de les apostes més fortes de la passada XIII Fira Iberoromana de Cabera de Mar va ser l’exposició del treball de restitució virtual de les termes romanes de Ca l’Arnau, un dels jaciments més importants del municipi, tasca que estan fent Josep Maria Rovira i Ferran Bayés.

L’exposició va mostrar diverses il·lustracions que són una mostra de material que forma part d’un projecte de recerca educativa que Rovira està desenvolupant amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat.

“Sovint resulta difícil, a partir de les restes que surten a la llum a les excavacions, fer-se una idea del que aquestes van ser originalment. Sortosament, avui disposem de tècniques infogràfiques que ens permeten restituit el seu aspecte i funcionalitat primitius, sempre a partir d’hipòtesis basades en les dades arqueològiques”, explica Rovira.

La presentació que va fer-se a la Fira Iberomana és un avanç del projecte que té com a objectiu acostar aquest patrimoni al públic no especialitzat, a partir de restitucions virtuals i de difusió a través d’Internet.

També, es vol aconseguir que escoles i instituts disposin d’una eina didàctica que ajudi a transmetre als alumnes la curiositat per conèixer el passat i la importància de la preservació de les restes. Tot això, a més, amb el valor afegit que es treballa en suport visual i amb els avantatges que ofereixen les més noves tecnologies.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Me fa il.lusió conèixer aques treball d'en Rovira i en Bayés. Coneixent les reconstruccions visuals que en Ferran Bayés ha fet de Torre Llauder, i la meticulositat i bon treball d'en Josep Mª Rovira, segur que seran bones, Cabrera tindrà un treball de primera.

Ramona