jueves, febrero 15, 2007

TURISME CULTURAL

Dues propostes de turisme cultural

El Maresme va consolidant la seva oferta de turisme cultural, molt més interessant a la llarga que el turisme de platja. En aquest sentit, són moltes les propostes que passen desapercebudes, però que són prou importants i que poden gaudir els de casa i els de fora sense massa dificultats. En destacaria dues de les quals m’ha arribat notícia.
La primera és al baix Maresme, el Parc Temàtic Caramar dels Amics del Ferrocarril del Masnou. El circuit de trenets comporta un seguit d’activitats com la construcció de maquetes, exposició permanent de peces úniques, circulació de trens de cinc polzades o cursets de maquinistes i vaporistes, entre moltes d’altres. Més informació a : www.elmasnou.net/entitats/trenet o a l’e-mail: trenet@elmasnou.lamallla.net.
Una segona activitat molt destacable de turisme cultural és a l’Alt Maresme, amb el nom de la “Ruta Literària Caldes d’Estrac, perla de poetes”. Aquesta proposta, vinculada a la Fundació Palau, consisteix en una passejada que pretén descriure la relació de Caldes amb quatre grans poetes de la literaura catalana i apropar els participants als espais testimonis del seu viure i escriure (Apel·les Mestres, Joan Maragall, Josep Palau i Fabre i Jacint Verdaguer). La poetessa i rapsoda Anna Maluquer s’encarrega de guiar l’itinerari que acaba al Centre d’Art Fundació Palau. D’altra banda, també hi ha la visita autoguiada “Caldes, personatges, poetes i llegendes”. Més informació a fundaciopalau@fundaciopalau.net.

No hay comentarios: