jueves, octubre 23, 2008

EL BANDOLER SERRALLONGA SEGONS RAFAEL VALLBONA

Aquest és sens dubte l’any Serrallonga. El popular bandoler català resorgeix per a l’imaginari col·lectiu amb una minisèrie que TV3 emetrà el proper mes de novembre i també a partir de la novel·lització que s’ha encarregat de fer l’escriptor premianenc Rafael Vallbona.

La novel·la ‘Serrallonga’, publicada per Edicions 62, va molt més enllà de la pel·lícula per a la televisió i pretén oferir un producte nou, basant-se en els personatges. Vallbona ha utilitzat els guions i s’ha fonamentat en l’argument, però confegint una història nova, en clau d’aventures i pensada per a tots els públics.

Segns l’escriptor, Serrallonga és un personatge del qual existeix molt poca documentació, però que connecta amb l’ànima catalana i que no ha estat dimensionat com calia, que va viure uns temps molt difícils per al camp català que van obligar-lo a fer el que va fer.

Pel que fa a la minisèrie, que a més de TV3 emetrà TVE, ha comptat amb l’adaptació del guionista mataroní Manel Bonany. Consta de dos capítols de 75 minuts cadascun, ha estat dirigida per Esteve Rovira i produïda per Antonio Chavarrías.

No hay comentarios: