martes, mayo 06, 2008

'PAPER HIGIÈNIC', de JORDI CANTAVELLA

Publicat per Llibres de l'índex

Fer riure en català des de l’escriptura no és gens fàcil. Demana un cert ofici i un desvergonyiment que no tothom té. I aquest és el cas de Jordi Cantavella, un escriptor per a ser llegit, però també per a ser escoltat i en qualsevol cas, amb moltes opcions de futur en un món que demana a crits l’aplicació sistemàtica del sentit de l’humor.

Irreverents i brillants, els relats de ‘Paper higiènic’ parlen sobre obsessions sexuals i escatologies diverses. Des del James Bond català fins a una explicació sarcàstica de perquè l’home ve del mono, passant per una tirallonga d’històries que tenen com a escenari els vàters i la líbido.

“En Jordi Cantavella és el Bukowski català (malgrat que ell digui que no), però arrelat a la molt catalana tradició del caganer, que no respecta ni el pessebre”, diu de l’autor el reconegut escriptor Francesc Miralles.

Personalment penso que ‘Paper higiènic’ entronca amb una tradició humorística i sarcàstica que ve de molt lluny a la nostra tradició, però que no sempre es traspassa amb encert, com en aquest cas sí que s’ha fet, a les pàgines dels llibres.

Per això, ara amb aquest autor és possible riure’s del mort i de qui el vetlla. No desaprofiteu l’ocasió!, de veritat s’ho val!

D’altra banda, una novetat editorial més recent de Jordi Cantavella és ‘El mauscrito de neopatria’, publicada per El Andén.

No hay comentarios: