martes, mayo 06, 2008

EL LLEGENDARI DEL NOSTRE ENTORN

L’escriptor de Mataró Jordi Lopesino ha fet un pas endavant en la seva trajectòria literària i ha publicat ‘Maragda’, de la mà de l’editorial Barcanova.

Novel·la juvenil per a adults o literatura per a adults que poden llegir els joves? És igual, perquè el lector que vulgui hi trobarà una història fantàstica, que enganxa des del primer moment i no pot deixar-se fins al final, que al cap i a la fi, és del que es tracta.

Maragda és un combinat ideal per enganxar-se a la lectura, amb ingredients com aventura, intriga, emoció, monstres, dones d’aigua, nans, malediccions, camins antics i oblidats, amors, envega, amistat, natura o màgia, entre d’altres moltes sorpreses que captivaran i seduiran al lector.

La clau, però, és que al seu rerefons hi ha amagada l’extensa i variada mitologia catalana, partint del Montseny.

D’altra banda, recentment, el calellenc Daniel Rangil va publicar 'Històries i llegendes de l’any vuit', un llibre sobre la cultura oral del Montnegre a partir dels relats que li van explicar 130 persones vinculades a aquestes emblemàtiques muntanyes del Maresme.

L’obra, tot i no ser estrictament de ficció, és una aportació clau al patrimoni de la memòria llegendària del Maresme i recull tot aquest anecdotari vinculat a la nostra terra, que si no acabaria desapareixent.

Les aportacions literàries de Lopesino i Rangil són dues propostes que comparteixen, tot i que de manera diferent, la divulgació del que és més nostre, allunyat dels estàndarts EUA als que sempre ens tenen acostumats.

No hay comentarios: