jueves, octubre 26, 2006

EL MON S'ACABA?

Els perills del
calentament global

Recullo de la paperera d’unes multisales de cinema, en un estrany acte de reciclatge cultural, un opuscle que porta per títol “Deu coses per fer per aturar el calentament global”. És la propaganda d’un documental que s’estrena aquest novembre, sota el títol “Una verdad incómoda”. Els consells que es donen són tan senzills com canviar de llum, conduir menys, reciclar més, comprovar els pneumàtics, fer servir menys aigua calenta, evitar comprar productes amb molt d’embolcall, regular el termostat, plantar un arbre, apagar els aparells electrònics que no es facin servir i finalment, potser el més important, convertir-te en part de la solució.
Sobre el documental trobo a la xarxa diverses informacions:
- ’Una verdad incómoda’, del realitzador Davis Guggenheim, és la història de l’apassionada entrega d’un home decidit a exposar els mites i idees equivocats sobre el calentament global i la seva prevenció. L’home és Al Gore, que després de perdre les eleccions de 2000 va decidir reorientar-se i dedicar-se a ajudar a salvar el planeta.
- 2) El documental exposa els fets i demostra que el calentament global no s’ha de veure com un tema polític, sinó com el major repte moral al qual s’enfronta la nostra civilització.
- 3) Els éssers humans estem asseguts damunt d’una bomba de rellotgeria, una catàstrofe que nosaltres mateixos hem preparat i que ja ens està passant factura.
Tot plegat, per reflexionar-hi molt.

No hay comentarios: