viernes, junio 23, 2006

PREMIS LITERARIS D'ALELLA

A propòsit
dels premis literaris
d'Alella

Els premis literaris mantenen una certa funció en el desenvolupament de l'escriptura. Permeten la possibilitat de descobrir autors que ho tindrien molt difícil d'altres maneres, perquè publicar no és tan fàcil i arribar a un públic lector, encara menys.
Els ajuntaments i les institucions han complert una funció necessària en aquest sentit, que ha fet possible la millora de la nostra literatura. Un dels guardons consolidats en aquesta línia és el cartell de premis que es promouen des d'Alella.
L'Alella a Maria Oleart, de poesia, o l'Alella a Guida Alzina, de contes per a joves autors i autores, de 14 a 18 anys, s'han anat fent el seu espai, en especial però el guardó de poesia, que ha descobert noves veus i ha contribuït, a més, a projectar-les. Enguany i per tercer cop s'hi suma el premi Isidre Pòlit, de relat curt d'astronomia, organitzat per l'Agrupació d'Astronomia d'Alella.
En conjunt ofereixen una bona proposta oberta als amants de la creació literària. Es tracta d'uns certàmens (el Maria Oleart va pel X i el Guida Alzina pel VI) que han subsistit, demostrant que tenen vocació de continuïtat i de deixar empremta en el temps. Segurament no és fàcil tirar endavant propostes d'aquest tipus, però els resultats es veuen amb el pas dels anys. Des d'Alella han sabut valorar la tasca difícil i ingrata, sovint, de les lletres, i ho han fet donant espai als seus protagonistes, els autors. La continuïtat i consolidació d'aquests guardons és sempre una immillorable notícia.

No hay comentarios: