lunes, marzo 06, 2006

VILASSAR. TEXT PER A UNA GUIA

LA guia COMERCIAL MÉS pràctica

Sense cap mena de dubte, la localitat de Vilassar de Mar és un dels municipis més emblemàtics que pot trobar-se al sud de la nostra comarca. Entre les seves virtuts destaca perquè és ric en qualitat de vida, dinàmic i amb una diversificada oferta socioeconòmica, oberta a propis i foranis, que combina amb just equilibri un atractiu ventall de referents patrimonials, serveis, vida cultural i alhora, també, associativa.
En aquest context, l’Anuari Comercial 2006-2007, que ve editant-se des de fa uns quants anys a diversos municipis de la comarca, es publica un any més a aquesta localitat, contribuint a la divulgació de l’existència de l’oferta en comerços i establiments de caràcter local. D’altra banda, també vol ser un útil instrument que permeti la consulta d’adreces i telèfons d’una manera pràctica i eficaç, on l’usuari hi pugui trobar una àmplia informació de les propostes municipals existents, ordenades per epígrafs referents als diversos àmbits, amb l’objectiu d’acostar-se i conèixer millor Vilassar de Mar.
UN MUNICIPI AMB OBERTURA AL LITORAL

Vilassar de Mar, com el seu propi nom indica, es caracteritza, principalment, per tenir una obertura al litoral destacable, que ha donat com a fruit un patrimoni destacable i que aquesta localitat hagi estat tradicionalment d’estiueig. Un segon factor important de localització territorial d’aquest municipi és la proximitat a Barcelona, la capital de Catalunya, cosa que ha fet que nombroses persones decidissin convertir-lo en el seu lloc fix de residència. Per tot això, és també destacable l’increment demogràfic dels darrers anys que l’ha perfilat com un espai en creixement, però que ha sabut mantenir alhora la qualitat de vida, és a dir, un lloc on viure bé, amb serveis i amb un fàcil accés a la metròpoli, ja sigui agafant el tren de rodalies, amb transport públic o amb el propi vehicle. D’altra banda, Vilassar de Mar ha estat de sempre un dels municipis de la comarca amb més personalitat. Actualment, l’alcalde és Pere Almera, del PSC, que governa en minoria i és, a més, president del Consell Comarcal del Maresme.

UNA IMMILLORABLE OFERTA COMERCIAL
i un mercat de flors AMB PROJECCIÓ internacional

Vilassar de Mar ofereix a aquelles persones que vulguin acostar-se, en un mateix espai, un ampli i diversificat teixit comercial que compta amb una oferta de botigues de primer ordre –impulsades per les actives entitats de comerciants–; una prestigiosa producció de floricultura i horticultura –flor i planta ornamental, patates i hortalisses, cereals i fruiters­­­; també un àmbit industrial a tenir en compte –tèxtil, construcció, metal·lúrgic, fusta, paper, arts gràfiques... No pot deixar-se de banda, tampoc, un pol destacable d’activitat econòmica com és el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, un gran equipament que reuneix un amplíssim ventall d’empreses relacionades amb la floricultura i l’horticultura ornamental i que dóna prestigi internacional a Vilassar de Mar, tant amb les seves activitats comercials com amb propostes com l’Hortimostra i l’Obert Plant.

LES ENTITATS MÉS ACTIVES I UN RIC patrimoni cultural

A més de la seva interessant oferta comercial i industrial, Vilassar de Mar proposa, també, un ampli ventall d’activitats de caràcter cultural. El Mar de Flors n’és una bona prova. Té com a objectiu obrir el municipi als visitants, mostrant el món de la flor i la planta, així com la riquesa patrimonial de la vila. Vilassar de Mar té també tres emblemàtics museus: el Monjo, el de la Marina i el de la Mina Vella. D’altra banda, només per esmentar una part del ric patrimoni de la localitat, hi destaquen la torre de defensa de Can Nadal (segle XVI); l’escultura Mediterrània (al costat del Museu Monjo); el Casal, de creació noucentista; la plaça de l’Ajuntament, amb edifici porxat del Foment i el Casino; la Casa Torre, d’estil neoclàssic del pintor Torres Garcia; la casa d’estil colonial de la família Bisa o l’església de Sant Joan, entre d’altres. La tasca de les entitats contribueix, d’altra banda, a donar forma, amb les seves aportacions, a l’intens programa de propostes de caràcter social i culturals.

No hay comentarios: