lunes, octubre 27, 2008

CRISANTEMS PER TOT SANTS

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar, afronta la diada de Tot Sants, el proper 1 de novembre, amb un augment significatiu de la demanda del crisantem, una flor que els productors del Mercat especialitzats, ja cultiven a l’estiu. D’altra banda, per aquestes dates són molt sol·licitats el gladiol i el clavell.

Pel que fa a les varietats de crisantems més apreciades i comercialitzades, hi ha el snowdon o de coixí, en blanc o groc; el woodpecker sunny, molt semblant a una margarida; el zembla; l’euro; el nimba i el de bola o Boris Becker, anomenat així en honor del conegut tennista. De la família del crisantem també es troben els coronados o reina margarita, en blanc, rosa, lila i groc.

D’altra banda, la crisi també preocupa el Mercat, ja que ha fet davallar força les vendes de crisantems, gladiols i clavells respecte a anys anteriors i que els usuaris del centre en comprin menys quantitat i ho facin en funció de la demanda que tinguin a la botiga.

Un aspecte important a destacar, també, és la celebració enguany dels 25 anys del Mercat de Flor i Planta. Entre les activitats s’han inclòs la celebració del Primer Simposi Internacional de les Cultures Florals, el passat setembre i la recent publicació d’un llibre de fotografies, ‘El Mercat pas a pas. 1983-2008’, obra de tirada limitada per als socis, que retrata l’evolució del sector de la flor i la

No hay comentarios: