jueves, septiembre 25, 2008

EL MÓN DEL TREN AL MARESME

Els Amics del Ferrocarril del Masnou són una activa entitat que constantment genera propostes al voltant del món del tren. Una bona manera de tenir-ne notícia és el seu butlletí, una veterana publicació que en el seu darrer número 57 està il·lustrada en la seva portada amb l’emblemàtica locomotora Mataró, poc abans dels actes commemoratius de 1948.

Entre d’altres temes, en aquest butlletí hi ha un ampli recull d’activitats al voltant de l'entorn del tren, una bústia amb cartes dels lectors i nombrosos articles que exploren el món del ferrocarril des dels àmbits més diversos. És el cas, per exemple, de “Cuba 1837. El primer accident ferroviari espanyol”, “Els primers maquinistes ferroviaris de la península van ser anglesos”, “Historia del llamado Tren de la aviación”, “Cronologia del ferrocarril espanyol”, “Ferrocarrils de Noruega” o “El cartellisme ferroviari”, entre d’altres.

Els Amics del Ferrocarril demostren com des del Maresme es pot fer una tasca d’interès oberta al conjunt d’aficionats del món del tren. També, enriquir el nostre patrimoni històric i promocionar el maquetisme ferroviari i els vaporistes, una de les activitats que desenvolupen amb intensitat.

Qui ho desitgi també pot trobar més informació a la web de l’entitat: www.eltrenet.es.

No hay comentarios: