lunes, junio 02, 2008

ARA SÍ, DE DEBÒ, EL MEGATALL DE L'N-II

La coordinadora NO N-II farà finalment el megatall reivindicatiu de la carretera, de Montgat a Cabrera de Mar, el proper diumenge 15 de juny i no el 8 com estava previst.

La Generalitat, des del Servei Català de Trànsit, va estudiar amb els alcaldes del Baix Maresme la coincidència del dia 8 amb el Gran Premi Cinzano de Catalunya de Moto GP, a Montmeló, que mou molta gent i demana disposició dels Mossos.

D'altra banda, en relació al megatall de la carretera, amb la intenció de coordinar Polica local i Mossos i garantir la seguretat, es va parlar amb la coordinadora No N-II i es va optar pel canvi de data.

No és fàcil, ja ho he dit altres vegades, reduir el problema de l’N-II a uns paràmetres objectius, perquè són molts els agents polítics i socials implicats, molts els punts de vista i tothom vol tenir la raó, tot i que al final s’haurà d’aplica una de les solucions possibles.

Al marge dels posicionaments dels grups polítics, la coordinadora No N-II, que integren plataformes cíviques de Premià de Mar, el Masnou i Vilassar de Mar, sempre ha demanat el trasllat de la carretera i el peatge gratuït de l’autopista C-32.

Gràcies a les seves accions, el tema no ha quedat en l’oblit sinó que ha sortit constantment als mitjans de comunicació i s’ha generat debat.

Però la coordinadora NO N-II no és l’únic agent “catalitzador” que demana solució a una fatídica via que ve portant accidents i morts, i que per molt que la maquillin (fa un any que hi treballen!) és cada vegada més obsoleta per a la gent que hi circula diàriament, en el marc d’una comarca que ha crescut molt en els darrers anys i que la proximitat de Barcelona ha convertit encara més en territori de pas.

El megatall, quan es realitzi, posarà un altre cop el dit a la nafra i demanarà una vegada més solucions que d’entrada ja no compten amb consens.

Mentre, anar queixant-nos i patir el dia a dia de l’N-II, els que hi anem amunt i avall, i que potser, aviat, si que anant a peu, com ja s’ha dit, arribarem més ràpid.

No hay comentarios: