domingo, mayo 25, 2008

LA MIRADA A LA MIRADA DELS PREMIANENCS

El treball de recuperació de la memòria audiovisual de Premià de Mar, que vénen fent els premianencs Víctor Saràbia i Miriam Soms, des de LaCajaNegra Produccions, ha tancat un cicle amb l’edició del tercer DVD de ‘La Mirada dels premianencs’, que va aparèixer el passat mes d’abril.

D’altra banda, per complementar-ho, també han fet ‘La mirada a La Mirada’, un quart DVD on es pot veure la història d’aquest interessant projecte i l’acte de presentació del tercer DVD, que va fer-se el passat 20 d’abril al Patronat Social Premianenc.

‘La Mirada dels premianencs’ configura un petit gran arxiu audiovisual, ara a l’abast de tothom, on es tracten temes com el Premià industrial, les sardanes, l’autopista i el Camí Ral, el cinema, la ràdio, l’església, el Nadal i les nevades, el tren i l’estació, l’educació, el mar, el camp, el teatre, els esports i molts més aspectes puntuals que salvaguarden el patrimoni memorialístic de Premià de Mar.

‘La Mirada’ és la punta d’un iceberg que amaga molt més del que ensenya. Un treball intens i extens d’aquells que si no s’hagués fet, caldria fer-lo i que ha demanat un esforç per part dels seus creadors que ara tots podem gaudir.

I tot això en un món on aquestes coses, moltes vegades, tot i la seva importància, passen desapercebudes davant de moltes altres que són el paradigma de la frivolitat. O no?

No hay comentarios: