miércoles, abril 16, 2008

SANT JORDI, LA GRAN FESTA DEL LIBRE I DE LA ROSA

Un any més ens ve al damunt la data màgica de la cultura i del paper imprès: Sant Jordi, un fet excepcional que permet oxigenar el món editorial i que garanteix, com a mínim, un llibre per persona.

Ningú sap perquè, any rere any, el 23 d’abril continua sent el punt de trobada i de confluència d’un allau de novetats editorials que passen de les prestatgeries de les llibreries a les mans dels lectors.

I és que per aquestes dates, de llibres, n’hi ha per a tots els gustos. Des de les propostes editades al propi municipi fins al best seller més internacional, el llibre d’autor mediàtic o qualsevol altra proposta que pugui interessar al col·lectiu més divers. La gent demana el més inversemblant i tot i no trobar el que es busca, disposa de moltes altres opcions en paral·lel perquè hi ha molt on triar.

De llibres n’hi ha per a tots els gustos, edats i sexes. Alguns dels que sonaran més per aquests dates són: El juego del ángel, de Carlos Ruíz Zafón; Te daré la tierra, de Chufo Llorens; Un món sense fi, de Ken Follet o El asombroso viaje de Pomponio Flato, d’Eduardo Mendoza, entre molts d’altres de més mediàtics o televisius.

I sense oblidar-se de la rosa, companya de viatge del paper imprès i relligat en un dia que si no existís, com se sol dir, caldria inventar-lo.

No hay comentarios: