martes, marzo 25, 2008

AUTOAJUDA A DOJO

‘Descubre el secreto’,
de Janet Bray Attwood
i Chris Attwood

Taducció de Carme Font Paz

Publicat per Zenith

Els autors d’aquesta obra tenen una dilatada experiència en el camp de la consultoria, les vendes i la comunicació i s’han dedicat a fer llibres que tracten tècniques per millorar la qualitat de vida.

Aquest és el cas de ‘Descubre el secreto’, un títol oportunista i una portada mimetitzada, tot s’ha de dir, basats en el recent best seller ‘El secreto’, però això no és culpa dels autors, sinó d’una estratègia editorial dels editors per vendre.

De fet, el subtítol en castellà és ‘El test que te permite averiguar cuáles son tus verdaderas pasiones’, molt més proper al títol original en anglès dels autors.

Tot el que he dit no ha de desmerèixer, però, una obra extensa, interessant i sòlida, de motivació i autoajuda, que invoca les històries de moltes persones que s’han superat a si mateixes.

A vegades es tendeix a menysprear llibres com aquest, que aposten per donar claus per establir prioritats de la teva vida i fer realitat els propis somnis.

‘Descubre el secreto’ es mou en aquests viaranys i a més, ho fa d’una manera didàctica i entenedora, aprofundint en les històries més humanes.

El llibre, a més, està correctament escrit, però defuig filigranes literàries. De fet, el que els autors volen és ajudar a traçar camins personals i ho aconsegueixen.

1 comentario:

Isabel dijo...

Com tu mateix dius, és cert que es mira despectivament la literatura d'autoajuda, i que hi ha molta "palla", però també hi ha llibres que realment ajuden a entendre la teva manera de viure i a establir prioritats.