lunes, abril 16, 2007

CURSA ELECTORAL, LA MATEIXA COMÈDIA

Estem a pocs dies de les eleccions municipals, tot i que un es pregunta com encara hi ha qui té la fermesa d’anar a votar després de veure l’espectacle col·lectiu que fa la classe política. La normalitat de la democràcia també ha comportat un cert desencís. Hi ha qui creu encara en la bona fe dels responsables del que anomenem “cosa pública”? Dia a dia veiem com estem immergits en una mena de despropòsit generalitzat en el qual molts governants han demostrat només que els que els interessa és especular urbanísticament i col·locar a l’aparell els seus col·legues. On estan aquells polítics de la transició que aspiraven a millorar una societat encarcarada? La política ha de ser acció per transformar la societat o no ha de ser. Ara vénen temps en què ens ofereixen meravelles. Prometre és fàcil. Regals, rebaixes i ofertes que una vegada estan al poder tenen quatre anys per incomplir i deixar en l’oblit sistemàtic. On estan aquells polítics de la transició que lluitaven per un país millor i més just? Molts dels que tenim ara no s’hi reconeixen o són només d’una classe encaparrada en poder entrar al consitori com si d’una acció empresarial més es tractés. I prou.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Tens raó en moltes de les teves apreciacions. No perdis l'esperança, però. Algú s'hi ha de posar per intentar això que sembla tant utòpic de transformar la societat. Conscienciació social de la importància de la solidaritat, l’ecologia, l’estalvi energètic, i la participació ciutadana és el que ens cal. Pedagogia social, que comenci amb l’exemple de la pròpia actitud dels polítics , i saber engrescar les persones per tal que participin responsablement del seu futur.
I he dit RESPONSABLEMENT. No tot està en mans dels "polítics", no pot deixar la nostre responsabilitat en un vot un dia cada quatre anys, cal implicar-se i fer política també des de casa, des de les associacions, des de l'escola, des dels casals, des d'internet. El món està canviant a una velocitat progressiva. Tots i cadascun de nosaltres som responsables del nostre futur, malgrat l'espectacle que esmentes dels "polítics". Albert, tu també ho ets de polític, de polítics ho som tots. Tots intervenim en la cura de la POLIS, cadascun de nosaltres en el seu troç.

Un plaer llegir-te, i dóna-li a la humanitat un vot de confiança, fins i tot els que ens posem a fer política professionalment, tenim una part bona, no ho dubtis, ja que som com tu humans.

Pilar

Unknown dijo...

Albert, tens tota la raó, però sempre he pensat en la democràcia com a dret i com a deure, més enllà de la (in)capacitat de les persones que ocupin els llocs de responsabilitat.
Mantenir-la (sempre serà el sistema menys dolent) depèn de nosaltres, no dels quatre impresentables de torn.