viernes, julio 21, 2006

ESPECIES PERILLOSES A LES NOSTRES AIGUES

La Generalitat ha tornat a impulsar, aquest estiu, una suggerent campanya per evitar la brutícia al mar. Sota el títol “Les espècies més perilloses del Mediterrani” ens presenten uns curiosos personatges que tots coneixem: la garrafa de plàstic, el bric, les puntes de cigarretes, la bossa de paper, la llauna, el tap d’ampolla o les anelles de plàstic, entre d’altres. L’objectiu és recordar-nos un ecosistema amenaçat pels efectes de la presència humana, atès que acull la meitat de la població catalana, a més de la major part del turisme que visita Catalunya.
La brutícia que aboquem al mar es reparteix entre la platja i l’aigua, però va a parar especialment al fons marí. Els seus efectes són terribles per a la fauna i la flora del litoral. La vida d’aquests residus és de molts anys i amb uns pocs esforços podem evitar la seva propagació. Fer-ho és cosa de tots.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

La veritat es que em va cridar molt l'atenció la campanya, es força original. Tot i que no hauria de fer falta... crec que hauria de sortir de nosaltres mateixos tenir cura del mar,dels boscos, etc ... Si es que tenim interés en dexar alguna cosa als fills dels nostres nets, clar.
Comella Firmet

Anónimo dijo...

Volia posar "deixar" i no "dexar" ;)

També aprofito per deixar una adreça on podreu veure el cartell de la campanya si es que no heu tingut l'oportunitat:

http://mediambient.gencat.net/Images/43_64470.pdf#search='Les%20esp%C3%A8cies%20m%C3%A9s%20perilloses%20del%20Mediterrani'

Comella