viernes, abril 07, 2006

JOVES PERIODISTES, 2

Com em fa notar un internatuta anònim (jove periodista de proximitat), el post que vaig escriure sobre joves periodistes és imprecís, parcial i falta en gran part a la veritat. Vull matisar que no pretén ser un atac contra ningú en concret, ni a cap gremi, sinó una visió pessimista, potser excessivament ofensiva i mal enfocada. Probablement és el reflex distorssionat d'una part del meu propi fracàs: jo també he estat jove i he passat per moltes de les penúries que això suposa. D'altra banda, sí que és evident, també, que el fracàs de la premsa local és col·lectiu, en no haver pogut consolidar prou mitjans a la comarca o al país, o per garantir una estructura més professional en la que hi hagi espai per a les persones que comencen, que els permetin desenvolupar-se amb una certa dignitat en l'ofici (sovint s'explota amb una certa impietositat i s'abusa de la bona fe). En el fons tot és una profunda misèria de la qual jo segurament tinc també la meva part de culpa, tot i que amb els anys he pagat el meu peatge.

I en un bloc un pot escriure del que li passa pel cap. Per això estan, no?

3 comentarios:

Sílvia Tarragó Castrillón dijo...

Crec que no calia fer aquesta aclaració. És evident que l'usuari anònim, a banda de ser un covard, és algú que t'enveja i criticarà qualsevol cosa que facis. Malauradament hi ha gent així de mesquina, el millor és que l'ignoris.

Només faltaria que ara ens haguessim de disculpar per tenir una opinió! Sí et responguessin amb educació, d'accord, però la grolleria millor ignorar-la.

Luis Vea García dijo...

Hola albert:
Ens vam conèixer ja fa temps al concurs literari Drac de la Trinitat 2000 on tu vas quedar guanyador i jo segon, després també vas guanyar un altra any -no sé si el 2002- al Cónex on jo vaig quedar tercer.
Em va agradar molt el teu relat La fragua que vas publicar a Nitecuento, revista ja desaparescuda.
Ara he comprat el llibre que edites a Pàgines d´Espuma antologat per Care Santos.
Una salutació.

Anónimo dijo...

¡Ostres qué petit es el món i més el de la xarxa! Vet aquí que fa uns dies descobreixo el teu blog, Albert i avui hi entro i trobo un vell amic amb qui comparteixo l'afició per escriure i del qui tinc algunes cosetes publicades a la meva web, en Luis Vea Garcia ;)
Una abraçada per tots dos i BONA SETMANA SANTA!
Comella Firmet
http://guallavitoclub.blogia.com